Скраби для всіх типів шкіри. Багато рецептів

Склади будуть лише натуральні та прості, а також підійдуть для всіх типів шкіри. Залежно від типу шкіри, скрабом можна користуватися 2-3 рази на тиждень, а при дуже сухій шкірі 1 раз на тиждень.

Скраб видаляє відмерлі клітини шкіри, продукти потовиділення, залишки косметики та пилу. Користуватися скрабом потрібно обов’язково, оскільки він допомагає оновлювати шкірний покрив. Багато скраб для обличчя мають властивість зволожувати шкіру, тому вони живлять шкіру і одночасно видаляють мертві клітини.

Ті скраби, які продають у магазинах, мають різні склади, в них можуть входити м’якоть або подрібнені кісточки плодів, вівсяні пластівці, цукор, пісок, пемза, сіль та ін. Крім них, до складу промислових скрабів зазвичай входять ефірні олії, що сприяють розслабленню , а також всюдисущі консерванти.

Знову ж таки це, як кажуть, “палиця про два кінці”. Якщо будь-які склади, зокрема і креми, входять зелені консерванти, тобто биоразлагаемые, всі вони абсолютно безпечні.

Отже, скраби.

Скраби для всіх типів шкіри. Багато рецептів

Медово-соляний скраб

Взяти в рівних частинах мед і кухонну сіль (для особи взяти дрібну сіль, а для тіла – великого помелу). Нанести на шкіру та масажувати 1 хвилину. Змити теплою водою.

Кавово-йогуртовий скраб

Змішати 1 чайну ложку меленої кави та 3 чайні ложки йогурту. Нанести суміш на шкіру та масажувати 2 хвилини, змити теплою водою.

Кавово-медовий скраб

Змішати 1 чайну ложку кавової гущі, 2 чайні ложки оливкової олії, 1 чайну ложку зацукрованого меду. Нанести суміш на вологу шкіру, потерти 1-2 хвилини, змити водою. Цей скраб чудово очищає і водночас живить шкіру.

Кавово-рисовий скраб

Змішати по 1 чайній ложці кавової гущі та рисового борошна, додати трохи води чи молока, щоб суміш вийшла пастоподібною. Нанести на шкіру скраб, потерти круговими рухами та змити теплою водою.

Кавово-вівсяний скраб

Змішати 1 чайну ложку кавової гущі та 2 столові ложки вівсяних пластівців, додати 1 чайну ложку оливкової олії та трохи води, щоб суміш придбала консистенцію густої сметани. Помасажувати кілька хвилин і змити водою.

Йогуртово-кокосовий скраб

Змішати 0,5 склянки кокосової стружки, 0,5 склянки натурального йогурту або сметани (за сухої шкіри), додати 1 столову ложку цукрового піску. Наносити скраб на обличчя та тіло, зробити легкий масаж, залишити на шкірі на 5 хвилин, змити теплою водою.

Скраби для всіх типів шкіри. Багато рецептів

Вівсяний скраб

Вівсяні пластівці подрібнити в кавомолці, викласти в миску і додати води чи молока. За консистенцією скраб має нагадувати рідку кашу. Нанести на шкіру та масажувати 1 хвилину. Змити теплою водою.

Рисовий скраб

Промитий і просушений рис подрібнити у кавомолці. Взяти 2 чайні ложки рисової муки, з’єднати з 1 чайною ложкою меду і додати трохи води, щоб суміш не була занадто густою. Скраб нанести на шкіру, помасажувати її та змити теплою водою.

Рис – прекрасний абсорбент, він витягає зі шкіри весь бруд.

Рисово-медовий скраб

Змішати 1 столову ложку рисового борошна та 1 чайну ложку меду, додати 1 чайну ложку сметани. Нанести скраб на шкіру, помасажувати круговими рухами та змити теплою водою.

Морквяно-манний скраб

Змішати натерту моркву та манну крупу, взяті в рівних пропорціях, ретельно перемішати. Скраб нанести на розпарену шкіру та залишити на 15 хвилин, потім змити теплою водою. Цей скраб дбайливо очищає і водночас живить шкіру.

Медово-манний скраб

Змішати 1 чайну ложку манної крупи та 1 чайну ложку меду. Відразу ж нанести на шкіру обличчя (повільно з нанесенням не можна, оскільки манка швидко вбирає вологу). Потерти особу 2 хвилини, змити теплою водою. Цей скраб дуже добре очищає шкіру під час вугрів.

Медово-манний скраб для тіла

Взяти 1 столову ложку манної крупи, 1 столову ложку вершків, 1 столову ложку меду та 5 крапель. А. Все змішати та нанести на шкіру на 15 хвилин, зробити легкий масаж і змити водою.

Ось такі прості склади я приготувала для вас сьогодні. Користуйтеся із задоволенням!

Увага! Перед застосуванням проведіть тест на шкіру. Якщо з’явиться почервоніння або печіння, відмовтеся від застосування.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *