Ferrari Dino 246 – найбажаніший спорткар від Ferarri

Ferrari Dino 246 – це культовий спортивний автомобіль, випущений компанією Ferrari у 1969 році. Незважаючи на те, що модель названа на честь сина засновника компанії Енцо Феррарі, Діно, вона не мала символічного присвоєння Ferrari і була окремою лінійкою машин.

Ferrari Dino 246 – найбажаніший спорткар від Ferarri

Однією з особливостей цієї моделі є двигун. Двигун Dino V6 був розроблений Луїджі Джанджалеро, який працював на фірмі Ferrari. Він був першим двигуном середнього розташування у світі, який використовувався у спортивному автомобілі масового виробництва. Цей двигун був дуже компактним, мав об’єм 2,4 літри та потужність 195 кінських сил.

Він дозволяв автомобілю розганятися до 100 км/год всього за 6,5 секунд, що було дуже швидким на той період часу. Ferrari Dino 246 мав зовсім нову підвіску, яка була розроблена спеціально для цієї моделі. Вона складалася з чотирьох коліс незалежної підвіски та торсійних стрижнів. Ця підвіска дозволяла автомобілю краще впоратися з поворотами та забезпечувала відмінну керованість на дорозі. Кузов машини був створений Франческо Серпо та був виконаний у традиційному стилі Ferrari. Він був дуже елегантним та спортивним, і абсолютно точно відповідав іміджу компанії.

Ferrari Dino 246 – найбажаніший спорткар від Ferarri

В цілому, Ferrari Dino 246 був одним із найкрасивіших і найшвидших автомобілів свого часу. Він був популярним як серед автолюбителів, так і серед професійних гонщиків. Сьогодні це залишається одним із найбажаніших автомобілів колекціонерів та любителів марки Ferrari. Він продовжує надихати людей своїми унікальними характеристиками та неповторним дизайном.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *