Як сіль полегшить вам побут, або 14 корисних лайфхаків

Нещодавно за переглядом вебінара дієтолога, яка говорила про шкоду солі, я задумалася, що ми використовуємо її багато і практично скрізь: додаємо в суп, салат, різні страви і т.п. Фахівці пропонують замінити сіль на зелень або інші подібні продукти, скоротивши її споживання у житті. Тоді куди подіти кілограми, що залишилися?

А є безліч способів, як застосувати сіль у побуті, з користю. Тому для вас я підготувала деякі хитрощі, які допоможуть вирішити безліч домашніх проблем та зробити життя простішим.

  1. Захистити нарізані яблука від потемніння

Стандартна ситуація: купили яблука, нарізали та недоїли. І тут починається процес окислення, продукти пропадають. Що потрібно зробити, щоб зберегти їжу? Скористайтеся сіллю.

Чайну ложку солі розводять в одному літрі холодної води і потім заливають отриманим розчином часточки. Після цього потрібно дати настоятися яблукам протягом 5-10 хвилин. Потім солону воду потрібно злити та прибрати фрукти в холодильник. Якщо ви запитали, а чи не будуть вони солоними, то не переживайте, перед подачею достатньо промити їх звичайною водою. До речі, за цією ж схемою можна скуштувати цю пораду з картоплею.

Як сіль полегшить вам побут, або 14 корисних лайфхаків

  1. Охолодити напої

Для швидшого охолодження вина або будь-якого іншого напою можна використовувати наступний метод: помістіть пляшку у високу ємність. На дно посуду потрібно насипати шар льоду і додати кілька столових ложок солі. Повторюйте цю послідовність, поки лід не досягне шийки пляшки. Потім додайте в посуд води, щоб покрити лід. Завдяки солі охолодження напою займе лише 10-12 хвилин.

  1. Прибрати запахи з обробної дошки

Обробні дошки, особливо якщо вони дерев’яні, часто вбирає запахи. Щоб швидко і без клопоту вирішити цю проблему, рекомендується щедро посипати її сіллю і акуратно протерти поверхню вологою ганчіркою. Після цього слід обполоснути дошку теплою мильною водою.

  1. Видалити запах часнику та цибулі з рук

Після того, як ви нарізали цибулю або часник, скористайтеся сумішшю солі та лимонного соку, щоб видалити запах з рук. Після цього вимийте їх із милом. Більше не буде сліду від неприємного запаху. Однак, якщо на шкірі є подряпини, можливе невелике поколювання.

  1. Легко прибрати яйце, що розбилося, з будь-якої поверхні

Трапляється така неприємність, як розбите яйце на підлозі. Прибирання багато часу не займе, але процес неприємний, залишається липка пляма. Щоб цього уникнути, треба яйце, що розтеклося, посипати дрібкою солі і залишити на 20 хвилин. Після цього його легко зібрати з будь-якої поверхні. До речі, якщо додати чайну ложку солі у воду перед варінням яйця, то шкаралупу набагато легше очистити.

  1. Усунути засмічення у сливі

Засор у раковині, що не вчасно стався, – неприємна проблема, яка цілком може зупинити домашні справи. Однак вирішити її можна і без термінового сантехніка. Для цього засипте половину склянки солі в слив та залийте літром гарячої води. Якщо хочете посилити ефект, додайте половину склянки соди. Залишіть на 15 хвилин, після чого промийте проточною водою. Щоб уникнути цієї проблеми у майбутньому, проводіть профілактику раз на тиждень чи дві.

  1. Повернути блиск скляному посуду

Для видалення забруднень з посуду, вази або великої страви можна приготувати домашній засіб для чищення. Для цього потрібно змішати третину склянки солі з двома столовими ложками оцту. Якщо планується чистити великий посуд, необхідно збільшити кількість інгредієнтів вдвічі. Суміш наноситься на поверхню страви та залишається на 20 хвилин. Після цього його потрібно потерти губкою та обполоснути водою.

  1. Позбутися нальоту в чайних і кавових чашках

Намочіть чашку і потріть потемнілі ділянки невеликою кількістю солі. Сліди від напоїв легко змиються.

Як сіль полегшить вам побут, або 14 корисних лайфхаків

  1. Очистити сковороду від їжі, що пригоріла.

Для очищення нагару сковороди можна використовувати велику сіль. Нанесіть її на поверхню, що пригоріла, і потріть ділянки з жиром, використовуючи просту тканину. Після цього потрібно вимити сковороду звичайним засобом миття посуду.

  1. Збережіть свіжість молока

Щоб зберегти свіжість та приємний смак домашнього молока, можна використовувати просту хитрість із сіллю. Достатньо лише додати дрібку на літрову банку або пакет, і поставити пляшку в холодильник. Завдяки цій простій хитрощі молоко збережеться свіжим на більш тривалий період часу, і ви не відчуєте смак солі.

  1. Відлякати мурах

Іноді в житло проникають непрохані гості – мурахи. Сусідство не найприємніше. Але сіль допоможе у боротьбі з ними. Просто розподіліть її по місцях, де комахи мешкають, і вони незабаром покинуть ваше приміщення.

  1. Вивести плями

Якщо ви випадково пролили щось на килим і залишилася пляма, легко впоратися з нею допоможе сіль. Вона добре вбирає всю вологу, видаляє запахи. Достатньо посипати місцево та залишити на 10-15 хвилин, потім видалити.

  1. Запобігти бризкам масла

Щоб запобігти розбризкуванню рослинної олії під час нагрівання сковороди, можна використовувати щіпку солі. А ще перед приготуванням можна не допустити прилипання їжі до дна сковороди, якщо її натерти сіллю.

  1. Зняття сверблячки

Коли на шкірі висипали роздратування чи червоні плями, допоможе ванна із морської солі. Достатньо розвести половину склянки у теплій воді і опустити туди руку на 20 хвилин. Це допоможе зняти свербіж. Також можна приготувати розчин, розчинивши половину склянки морської солі у чотирьох склянках води та перелити його у пляшку зі спреєм. Роздратовану шкіру можна полити цим розчином.

Ось про такі корисні та дивовижні варіанти використання солі в побуті мені розповіли вже затяті домогосподарки. Погодьтеся, чи це значно полегшить вам вирішення деяких проблем? Так що обов’язково беріть на замітку та користуйтеся із задоволенням!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *