5 вправ з йоги для зміцнення м’язів сідниць та ніг

Поза воїна II

Це базова поза йоги, яка зміцнює м’яз сідниць, передню, задню і внутрішню поверхню стегна, а також м’язи преса і спини. Добре розтягуються підколінні сухожилля та литкові м’язи. Поза воїна II покращує увагу та концентрацію, розкриває стегна та плечовий пояс. Спочатку можна виконувати вправу біля стіни, щоб відстежити положення тіла на одній лінії.

Як спростити: підкладіть під переднє стегно стілець або просто тримайтеся за стілець, що стоїть попереду. Більше вправ для зміцнення м’язів сідниць та ніг https://pridneprovka.org.ua/.

5 вправ з йоги для зміцнення м'язів сідниць та ніг

Поза стільця

Поза випорожнень покращує баланс і відмінно зміцнює м’язи стегон, покращує харчування суглобів. Додатково в позі випорожнення витягується хребет, зміцнюються м’язи живота і нижньої частини спини, розкриваються груди і плечі. При виконанні не заводьте коліна вперед шкарпеток. Позу стільця легко виконувати в будь-яких умовах, вона буде під силу навіть початківцям.

Як спростити: не опускайтеся в низький присід, руки можна витягнути перед собою або скласти їх у грудях у молитовній позі.

Поза дерева

Це загальнозміцнююча поза, яка допоможе розвинути баланс та покращити координацію, що важливо і у повсякденному житті. За рахунок стійки на одній нозі зміцнюються та розтягуються м’язи ніг, опрацьовується внутрішня поверхня стегна. Коліно піднятої ноги відводьте убік, відчуйте як розкриваються стегна. Під час виконання уникайте перекошування тазу. Важливо не ставити стопу піднятої ноги протилежне коліно, це може зашкодити суглоб.

Як спростити: поставте стопу нижче за коліно або тримайтеся за стіну.

Поза воїна III

Одна з найкращих поз для тонусу м’язів стегон та сідниць. Зміцнюється і розтягується передня і задня поверхня стегна, підтягується сідничний м’яз, зміцнюється гомілковостоп. Додатково опрацьовується живіт, м’язовий корсет та спина, покращується баланс. В ідеалі плечі, спина та піднята нога повинні утворювати пряму лінію. Спочатку вправа може здатися надскладною, але ви помітите поліпшення вже після декількох практик.

Як спростити: розведіть руки на всі боки або покладіть їх на стілець; не піднімайте високо задню ногу або упирайтеся стопою піднятої ноги у стіну.

5 вправ з йоги для зміцнення м'язів сідниць та ніг

Поза гірлянди

Поза гірлянди розкриває стегна та тазостегнові суглоби, зміцнює м’язи ніг та гомілковостоп. Працюють м’язи преса, спини, стегон та сідниць. Це ефективний спосіб позбутися затискання і напруги в тілі, яке виникає через сидячий спосіб життя. При виконанні тримайте спину прямою, сідниці тягніть до підлоги, плечі та шию не напружуйте.

Як спростити: підкладіть під сідниці блоки чи рушник під п’яти.

Затримуйтесь у кожній позі на 3-5 дихальних циклів, можна повторити кожну вправу по 2-3 підходи. Регулярне виконання вправ допоможе прибрати в’ялість стегон та сідниць, покращити живлення суглобів ніг, зміцнити кісткову систему, покращити баланс та координацію.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *