6 основних помилок під час виконання присідань

Присідання – це ефективна вправа для зміцнення м’язів стегон та сідниць. За допомогою присідань можна підтягнути нижню частину тіла, позбутися в’ялості та целюліту, зміцнити серцевий м’яз, покращити кровообіг у ногах. На сайті https://belkashop.com.ua/ можете знайти опис помилок на інші вправи.

Яких помилок варто уникати при виконанні присідань?

Не виводьте коліна вперед шкарпетки

Під час присідань відводьте таз назад. Це допоможе уникнути виведення колін вперед носіння та створення зайвого навантаження на колінний суглоб.

6 основних помилок під час виконання присідань

Не відривайте п’яти від підлоги

Під час присіду переносіть вагу тіла на п’яту, щоб правильно розподілити навантаження. Для цього важливо відводити таз назад, ніби ви хочете сісти на стілець. П’яти притиснуті до підлоги.

Уникайте округлення попереку

Ця помилка може викликати біль у поперековому відділі спини і навіть травмувати хребет. Причиною “клювання” тазу є: недостатня розтяжка м’язів стегон, слабкі поперекові м’язи, анатомічні особливості людини, надмірне відведення тазу назад на початку присіду.

Не сутульте спину

Під час присідань тримайте груди розправленими, не тягніть плечі до вух, дивіться вперед. Сутула спина створить додаткове навантаження на хребет.

6 основних помилок під час виконання присідань

Не дивіться в підлогу

При нахилі голови округляється спина, тому важливо спрямовувати погляд перед собою. Піднімайте підборіддя та не дивіться собі під ноги.

Розвертайте коліна

Присідаючи, розводьте коліна убік, не зводьте їх одне до одного. Коліна повинні дивитися у напрямку стопи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *